Behandeling

In mijn praktijk kun je terecht voor een Zen Shiatsu behandeling.

Zen Shiatsu

De Shiatsu behandeling wordt door de kleding heen gegeven. Op een speciaal hiervoor gemaakte mat, een futon, op de grond.

Om een goed beeld te krijgen van jouw klachten en wensen stel ik vooraf vragen. Naast de symptomen kijken we ook naar de mogelijke oorzaken van de klacht en is er ruimte voor jou om vragen te stellen. Een eerste behandeling duurt daarom vaak iets langer dan een reguliere behandeling

Dan volgt de diagnose door middel van het voelen van de buik. Na het stellen van de diagnose start de behandeling. Tijdens de Shiatsu behandeling creƫer ik een veilige ruimte, waarin je op een diep ontspannen manier in verbinding kan komen met je lichaam.

Na afloop is er tijd om even bij te komen.

Graag schone comfortabele kleren meebrengen. Het is aan te raden om vooraf geen zware maaltijd te nuttigen en ook om na afloop voldoende water te drinken en wat tijd voor jezelf te nemen.

Het aantal sessies dat nodig is hangt af van de aard van de klacht en hoe lang deze al bestaat.

Moxa

Aanvullend op een behandeling kan ik, uiteraard in overleg, ook gebruik maken van Moxa. Dit is een ander woord voor gedroogd bijvoetkruid (artemisia vulgaris). Bij een behandeling met Moxa worden de acupunctuurpunten met dit kruid verwarmd. Zo wordt warmte en energie toegevoegd op die punten en wordt energie in beweging gezet. Ik zal hiervoor kiezen als er pijn is door stagnatie, als er te weinig warmte is of teveel koude. Ik maak hierbij gebruik van een Moxa-stick; een dikke sigaar die heel langzaam op smeult en die ik boven de huid heen en weer of naar een punt
toe beweeg. De Moxa raakt de huid niet aan.

Voorzorgen i.v.m. COVID-19

Door de versoepeling van de corona-maatregelen zijn shiatsubehandelingen en massages weer mogelijk. Ik ben erg blij dat deze behandelingen nu weer ingezet kunnen worden om ons lichaam en onze geest gezond te houden. Om alles goed te laten verlopen zijn er wel een paar maatregelen die ik tref:

Op de locaties waar ik werkzaam ben is alles zo ingericht dat er veilig kan worden behandeld volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid.
Om alles goed te laten verlopen vragen we in eerste instantie om:

  • Niet te vroeg te komen;
  • Handen te wassen bij binnenkomst (minimaal 30 seconden).
  • Niet te komen bij verkoudheids-/griepachtige klachten in brede zin
    (bijv: loopneus, keelpijn, niezen, hoesten, koorts van 38 graden of hoger). En ook niet komen als een van je huisgenoten deze klachten heeft. Als je genoodzaakt bent om, vanwege deze reden, op het laatste moment te annuleren dan zal ik geen kosten in rekening brengen.
  • Om het toilet in de studio niet, of alleen bij nood te gebruiken.
  • Mij ervan op de hoogte te brengen als je tot de risicogroep van corona valt, zodat we kunnen overleggen wat er mogelijk is.
  • Als er nog richtlijnen vanuit de overheid bij komen, dan zullen we die nog op tijd communiceren.

Tijdens het behandelen zal ik een mondkapje dragen ter bescherming van ons allebei. Als jij een mondkapje wil dragen, wil ik je vragen om er zelf een mee te brengen. Ik werk bij elke massage met schone lakens en dekens.

Ik kijk er naar uit om je te mogen ontvangen! Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met me op.

DISCLAIMER

Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat je besmet raakt, op weg hier naartoe of in de praktijk. Door het maken van de afspraak ga je akkoord met dit risico.