Behandelingen

In mijn praktijk kun je terecht voor een Zen Shiatsu behandeling of een massage.

Zen Shiatsu behandelingen

Voor de Shiatsu behandelingen heb ik de grote ruimte aan de tuinkant speciaal ingericht. De behandelingen worden door de kleding heen gegeven en op een ondergrond van tatami-matten (Japanse matten) met daarop weer een futon (een Japans matras).

Om een goed beeld te krijgen van jouw klachten en wensen stel ik vooraf vragen. Naast de symptomen kijken we ook naar de mogelijke oorzaken van de klacht en is er ruimte voor jou om vragen te stellen. Een eerste behandeling duurt daarom vaak iets langer dan een reguliere behandeling

Dan volgt de diagnose door middel van het voelen van de buik. Na het stellen van de diagnose start de behandeling. Tijdens de Shiatsu behandeling creëer ik een veilige ruimte, waarin je op een diep ontspannen manier in verbinding kan komen met je lichaam.

Na afloop is er tijd om even bij te komen.

Graag schone comfortabele kleren meebrengen. In de praktijk is er de mogelijkheid om je om te kleden. Het is aan te raden om vooraf geen zware maaltijd te nuttigen en ook om na afloop voldoende water te drinken en wat tijd voor jezelf te nemen.

Het aantal sessies dat nodig is hangt af van de aard van de klacht en hoe lang deze al bestaat.

Bij zwangerschap (ook binnen de eerste drie maanden) wordt je verzocht dit te melden zodat daar rekening mee gehouden kan worden.

Moxa

Aanvullend op een behandeling kan ik, uiteraard in overleg, ook gebruik maken van Moxa. Dit is een ander woord voor gedroogd bijvoetkruid (artemisia vulgaris). Bij een behandeling met Moxa worden de acupunctuurpunten met dit kruid verwarmd. Zo wordt warmte en energie toegevoegd op die punten en wordt energie in beweging gezet. Ik zal hiervoor kiezen als er pijn is door stagnatie, als er te weinig warmte is of teveel koude. Ik maak hierbij gebruik van een Moxa-stick; een dikke sigaar die heel langzaam op smeult en die ik boven de huid heen en weer of naar een punt
toe beweeg. De Moxa raakt de huid niet aan.

Massage

Voor de massages heb ik een aparte kamer ingericht. Hier kun je op een diep ontspannen manier in verbinding kan komen met je eigen lichaam. Je lichaamsbewustzijn wordt zo verhoogd, en zo komen we er samen achter wat ervoor nodig is om je eventuele klacht te verhelpen en je energie weer optimaal te laten stromen.
De massages worden gegeven op de massagetafel, ik werk met (essentiële) oliën en pas zowel Deep Tissue als Shiatsu technieken toe.

Een zwangerschapsmassage behoort ook tot de mogelijkheden; in de praktijk is er een zwangerschapstafel aanwezig. Bij zwangerschap (ook binnen de eerste drie maanden) wordt je verzocht dit te melden zodat daar rekening mee gehouden kan worden.

Cupping

Aanvullend op een massage kan ik, uiteraard in overleg, ook gebruik maken Bij cupping plaats ik op bepaalde punten op je lichaam siliconen
cups. Deze trekken vacuüm. Door het vacuüm wordt de doorbloeding sterk gestimuleerd. Afhankelijk van de intensiteit kunnen er ronde paarsblauwe plekken ontstaan.
Cupping is een goede manier om energieblokkades op te heffen. De
behandeling is zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten.